Poznaj browar rzemieślniczy - od środka!

Czy zastanawialiście się kiedyś, jak od środka wygląda browar rzemieślniczy? Chcecie poznać proces produkcji i na własne oczy zobaczyć całą infrastrukturę oraz surowce wykorzystywane przy warzeniu piwa? Jeśli tak, to zapraszamy na specjalną, darmową wycieczkę do pierwszego, warszawskiego browaru rzemieślniczego. Na miejscu spróbujesz piwa bezpośrednio z tanku i poznasz właściciela-piwowara, który osobiście wprowadzi was w świat browarnictwa opowie o piwnej rewolucji przetaczającej się przez nasz kraj. 
Browar Palatum to pierwszy browar rzemieślniczy zlokalizowany w Warszawie. Prace nad jego powstaniem trwały ponad dwa lata a oficjalne otwarcie miało miejsce na wiosnę tego roku. Browar produkuje niewielkie ilości niepasteryzowanego i niefiltrowanego piwa, dostępne przede wszystkim w warszawskich multitapach i innych punktach z lanym dobrym piwem. Palatum to prawdziwy browar rodzinny - w produkcję zaangażowani są wszyscy członkowie rodziny. No może oprócz 4 letniego syna, który jeszcze zastanawia się czy zostać piwowarem czy strażakiem - dodaje Łukasz, właściciel i jednocześnie piwowar. 



Dojazd na miejsce we własnym zakresie. Prosimy o przybycie na miejsce punktualnie.

Adres: ul. Związkowa 44 (Marysin Wawerski)
Dojazd z Centrum:
SKM linia S1 (stacja Warszawa Gocławek + 10 min. pieszo)
Autobus 520 (przystanek Łysakowska + 10 min. pieszo)
Autobus 119,125,305,411,502,521,525 (przystanek Trakt Lubelski, 7 minut pieszo przez ul. Edinsona)



Więcej o: