Przepis na hiszpańskie ziemniaki alioli [KUCHNIE ŚWIATA]

zdjęcia: Krzysztof Hautz, Mateusz Pyzel; montaż: Roman Statsenka
18.03.2015 16:33
Katarzyna Nadwodna - szefowa kuchni restauracji Sol y Sombra - pokaże, jak przyrządzić popularną przekąskę hiszpańskich ulic: ziemniaki alioli.

Składniki:

4 ziemniaki
3 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
pietruszka
sól

'Kuchnie świata', czyli kulinarna podróż po całej kuli ziemskiej. W naszym cyklu zapraszamy Was do narodowych restauracji, których szefowie kuchni prezentują najbardziej typowe przepisy z danego kraju. Tortilla, pad thai, guacamole, tzatziki, kofta - to wszystko i jeszcze więcej znajdziecie u nas, co tydzień nowa potrawa.
Skomentuj:
Zaloguj się lub komentuj jako gość

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

Polecamy