Mniam! Pizza Hut wprowadza ciasto z zapieczonymi kawałkami mozzarelli

Przystawka i danie główne w jednym? Proszę bardzo! Wystarczy zamówić pizzę na nowym rodzaju ciasta zakończonym brzegami z panierowaną mozzarellą.

Pizza Hut już dawno temu odkryła, że brzeg pizzy (ten zgrubiały fragment ciasta bez sosu lub choćby jednego dodatku) to jej najgorsza część. Postanowiono działać, by klienci mieli radość ze zjedzenia całej pizzy - tak powstały brzegi z kulkami serowymi nazwane "Cheesy Bites". To jednak nie ostatnie słowo pizzerii.

Pizza z brzegami z kulkami serowymi 'Cheesy Bites'Pizza z brzegami z kulkami serowymi 'Cheesy Bites' fot. PizzaHut

Czas na panierowaną mozzarellę!

Gdy wydawało się, że nikt już nic nowego z brzegami nie wymyśli (w końcu to tylko ciasto, co można z nim zrobić?), Pizza Hut po raz kolejny dostrzegła ich potencjał. Wystarczy delikatnie umieścić w nich panierowane kawałki mozzarelli i mamy kolejne zaskakująco dobre połączenie. A na pewno dużo lepsze od zgrubiałej buły! Samo w sobie nie powinno zaskakiwać, bo pizza i mozzarella pochodzą przecież z tej samej kuchni, więc pasują do siebie jak ulał. Nie powinno też nas dziwić, że na taki eksperyment zdecydowała się akurat Pizza Hut.

- Pizza Mozzarella Poppers będzie pierwszą z wielu nowych, budzących pożądanie pizz, które będzie można kupić tylko w Pizzy Hut. Zawsze przewodziliśmy w kategorii innowacji - od oryginalnej Stuffed Crust [brzegu z wypełnieniem - red.] po klasycznie serową pizzę Ultimate Cheesy Crust. Mozzarella Poppers nie jest wyjątkiem. Umieszczając na pizzy jedną z ulubionych przekąsek Amerykanów, kawałki mozzarelli, zespół stworzył kolejny kuszący rodzaj ciasta, który można dostać tylko w Pizza Hut - komentuje David Graves, szef marketingu i komunikacji firmy.

Pizza Mozzarella PoppersPizza Mozzarella Poppers fot. Pizza Hut

A skoro już o pizzy mowa, to sprawdźcie, jak twórcy Mozzarelli Poppers wypadli na tle konkurentów w naszym wielkim teście klasycznych pizz pepperoni.

Więcej o: