Do konkursu, który odbył się w ramach kampanii Grillowa Mapa Polski , napłynęły zgłoszenia z całego kraju. Celem akcji było zachęcenie konsumentów do tego, aby pokazali nie tylko to, jak grillują, ale też pochwalili się tym, co kulinarnie - i nie tylko - wyróżnia ich na tle innych regionów.

W konkursie przyznano 3 nagrody główne i 10 nagród drugiego stopnia. Na zwycięzców czekała impreza grillowa z udziałem ambasadora, natomiast autorzy wyróżnionych zgłoszeń otrzymali oryginalną drewnianą skrzynkę, w której znalazł się niezbędnik Mistrza Grilla i produkty Żołądkowej de Luxe z Pieprzem. Wszystkie zgłoszenia zobaczyć można na stronie www.dodajpieprzu.pl .

- Wybór zwycięzców nie był łatwy. Napłynęło do nas wiele oryginalnych i kreatywnych zgłoszeń, a każde z nich wymagało uwagi i zaangażowania. Cieszymy się, że zainspirowaliśmy aż tylu ludzi, którzy udowodnili, że grillowanie może mieć także indywidualny i lokalny charakter. Wszystkim zwycięzcom gratulujemy i mamy nadzieję, że Żołądkowa de Luxe z Pieprzem będzie nieodłącznym elementem grillowych imprez i motywacją do kolejnych kulinarnych odkryć. - powiedziała Ewa Markiton, Senior Brand Manager, Stock Polska.

POKAŻ MI JAK GRILLUJESZ, A POWIEM CI KIM JESTEŚ

Okazuje się, że zwyczaje grillowe Polaków wykraczają daleko poza klasyczną karkówkę czy steki. Grillowa Mapa Polski pokazała, że jesteśmy kreatywni, lubimy eksperymentować i podkręcać tradycyjne smaki. Jednak mimo dużej różnorodności, istnieje też wspólny mianownik - duma z tego, co lokalne. Imprezy grillowe, które Żołądkowa de Luxe z Pieprzem zorganizowała dla zwycięzców przyniosły wiele kulinarnych niespodzianek. W Augustowie odkryliśmy, że popularne tam kartacze fenomenalnie smakują podane prosto z rusztu. Sanok zaskoczył grillowaną kapustą, która występowała jako dodatek i samodzielne danie. Z kolei w Pabianicach przekonaliśmy się, że czasami ważniejsza od kulinarnych umiejętności kucharza jest atmosfera i poczucie humoru. Relacje z wszystkich imprez znaleźć można na profilu Żołądkowej Gorzkiej na Facebooku. Sezon grillowy nieubłaganie zbliża się ku końcowi. Zostaną po nim tęsknota za latem, kulinarne wspomnienia i delikatny aromat pieprzu.